Media

TEDxEroilor | Vorbește și învinge violența | Loredana Kaschovits (19.07.2018)

Din poziția de președinte a Asociației Luthelo, ajută victimele violentei domestice care încearcă/vor să iasă din relații abuzive și să-și regăsească spiritul de învingătoare. Această discuție a fost susținută în cadrul unui eveniment TEDx folosind formatul conferinței TED, dar organizată independent de o comunitate locală.

Despre cum am început Luthelo (29.01.2024)

Cred ca e momentul sa fac ceva ce am ezitat sa fac de multă prea multă vreme. Sa ies in fata și sa împărtășesc cu voi ce am învățat. Sa ies in fata voastră și sa va povestesc. Una. Alta.

Despre cum am început Luthelo. Cum am gândit noi anumite produse și cum au ajuns sa le folosească clientii noștri. La ce sa fiți atenți pentru a nu fi pacăliți de etichete și ambalaje fancy din comerț. Mici filmări din atelier din procesele de productie, poate și niște DIY dacă ne rămâne timp.

Enjoy the ride! At least I will try my best!

"Pe Loredana am găsit-o în atelierul ei, unde ne-a învăluit în arome și mirosuri care mai de care mai speciale. A fost un adevărat răsfăț să putem să pătrundem în laboratorul ei de creație, de unde pleacă cosmeticele naturale Luthelo."

365withDaniel - Podcast Loredana Luthelo - Fondator LUTHELO (02.06.2019)

M-am intersectat cu Loredana cu ceva timp in urma. Am apreciat foarte mult ceea ce face prin Luthelo, un brand focusat pe produse cosmetice naturale. Va invit sa o ascultam!

Loredana Kaschovits, cofondatoarea Asociației Luthelo - „Creștem învingătoare” - Podcast Capital Cultural

(26.03.2021)

"Loredana Kaschovits este vocea Asociației Luthelo, care ajută victimele să iasă din relații toxice. Ea însăși a plecat dintr-o astfel de relație, cu doi copii de mână și și un ghiozdan în spate. Astăzi, alături de alte femei, care din victime s-au transformat în învingătoare, au pornit pe un drum anevoios, dar care dă roade. Ne-a povestit cum sunt ajutate femeile care le cer ajutorul, de câte tipuri sunt abuzurile, care e planul de siguranță atunci când o persoană face pasul de a ieși din relația toxică și ce pot face cei din jur ca să le ajute. (Realizatori: Oana Ciucă & Dani Gheorghiu)

LISTEN NOTES - Podcast CAPITAL CULTURAL (ascultă)

Podcast cu Corina Ozon: Loredana Kaschovits- Luthelo, poveste despre invingatoare (14.11.2020)

Seria de podcasturi realizate de Corina Ozon face parte din proiectul Amantmania&more, care îi reunește pe toți cei care au colaborat de-a lungul timpului alături de scriitoare. Producători, artiști, antreprenori, oameni care au avut curaj să-și scrie povestea mai departe. Loredana, antreprenor și fondatoarea Asociatiei Luthelo, povesteste despre cazurile de violenta asupra femeilor si cum reuseste sa le rezolve. In lockdown, numarul cazurilor de violenta domestica a crescut.

Acesta este al 6-lea episod din noul sezon de interviuri sub umbrela `Omul și antreprenorul` în care sunt (n.r. - Mina Docinski) alături de Loredana Kaschovits, antreprenoare și fondatoare de ONG.

"Loredana Kaschovits, este o antreprenoare care pune suflet în tot ceea ce face. În pline crize economice, adică anul 2008 și respectiv 2020 a pornit o afacere și o organizație non profit deși nimeni nu îi dădea sorți de izbândă. Cum? Intuitiv! Și-a ascultat de fiecare dată vocea interioară și așa nu a dat greș. Luthelo este afacerea care a făcut-o cunoscută și apreciată în rândul celor care pun preț pe calitate. În atelierul Luthelo se nasc produse cosmetice 100% naturale, cu ingrediente certificate biologic, benefice în special în cazul afecțiunile dermatologice."

Interviu PROSAT: Iata omul invitat – Loredana Kaschovits (02.10.2019)

O emisiune realizată de PROSAT moderată de Gabriel Ghișan

ENTR.RO -  Cum și când poți ieși dintr-o relație abuzivă? (23.11.2021)

Interviu cu Loredana Kaschovits, coordonatoarea Asociației Luthelo.

Project ONE – Povestea unei invingatoare - ONE Talks (10.07.2019)

Curajul vine din exemple pozitive și tocmai de aceea debutăm seria noastră de interviuri discutând despre violența domestică cu o învigătoare, așa cum îi place să se numească. Loredana Kaschovits nu mai are nici o reținere să vorbească în public despre povestea ei. Știe că doar așa poate să convingă și mai multe femei să îi urmeze exemplul. Loredana este ambasadoarea proiectului național #SiEuReusesc și totodată membră în consiliul director al Asociației A.L.E.G - Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen din Sibiu. Urmareste video-ul pe Youtube.

ANDREEA VASILE - BLOG - Săpunul ”Păsărica fericită”, o modalitate de destindere a unei femei cu simțul umorului (28.01.2015)

"Un simplu nume promitea o poveste interesantă mai departe de caterinca de care a avut parte în presa scrisă, la radio și pe internet. Așa că i-am scris Loredanei, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani care locuiește în Sibiu de un an de zile și care a început să creeze săpunuri în anul 2010 dintr-o nevoie imediată: fiul ei suferea de dermatită și orice produs de pe piață îi irita pielea. Un săpun a dus la altul și azi vinde o gamă largă pentru nevoi diferite."

Citeste articolul →

LIFE.RO - Loredana Kaschovits, antreprenoare, coordonatoarea Asociației Luthelo: „Dacă eu am reușit să plec cu un ghiozdan și doi copii mici de mână, nimic nu mă mai putea opri!” (27.11.2020)

"Asociația noastră se numește Luthelo și a apărut după ce am sprijinit și Asociația A.L.E.G., după ce am fost ambasadoarea proiectului „Și eu reușesc”, cumva sunt și eu co-fondatoarea grupului de sprijin „Rețeaua învingătoarelor”, un grup secret pe Facebook. Pe scurt, am încercat să mă implic și să sprijin eforturile celorlalte asociații ce interveneau în situații de violență în familie. Dincolo de asta însă am vrut să continuu după o viziune a mea."

Citeste articolul →

AVANTAJE.RO - Am pornit o afacere de la nevoie medicale ale copilului meu (19.07.2016)

Loredana Kaschovits e o luptătoare. Este o sibiancă frumoasă, de un curaj special, care crede în lucruri bine făcute. Povestea sa de succes pare desprinsă din filme, deşi se întâmplă în realitate. S-a războit, pe rând, cu o relaţie nesănătoasă şi cu strâmbătatea unei vieţi de familie croite nedrept, apoi cu mentalităţile şi ezitările celor din jur, cu zile în care nu avea nici bani de-o pâine şi cu neajunsurile bolii propriului copil, cu singurătatea şi cu disperarea tăcută.

Citeste articolul →

SIBIU 100% - Luthelo, drumul unei afaceri ce a început dintr-o nevoie: „Povestea e cu final fericit!” (31.10.2021)

"Sibiul are numeroase exemple de oameni care, din dragoste ori nevoie, au creat mici afaceri. Este și cazul Loredanei Kaschovits, fondatoarea brandului „Luthelo”, ce produce cosmetice naturale. De fapt, povestea micii afaceri s-a născut din nevoia de a-și vindeca propriul copil și de la crearea unui săpun din ingrediente curate. Ulterior, mica pasiune s-a transformat într-o afacere care, astăzi, bucură pielea a mii de sibieni și nu numai. "

Citeste articolul →

Alistmagazine.ro - Loredana Kaschovits: „Dacă ceri ajutor și vorbești, ai cel puțin 50% șanse să primești sprijin. Dacă taci, nu ai nicio șansă” (28.08.2020)

De numele tău se leagă două mari reușite – afacerea Luthelo cu produse cosmetice naturale, dar și Asociația Luthelo, care luptă împotriva violenței domestice. Să le luăm pe rând. Cum a apărut businessul cu produse cosmetice naturale? Care era pulsul pieței când ai început? Cum ți-a venit ideea?

Citeste articolul →

Smark.ro -Antreprenoriatul vine cu o mare resposabilitate, aceea de a-ti pune pielea-n joc (28.05.2020)

"Drumul ei în antreprenoriat a pornit fără un plan de afacere și obiective de business. Și fără visuri mărețe de vreun fel. Nici vorbă de așa ceva. Își propusese doar să își ajute fiul cu boala de piele care îl încerca, iar pentru asta avea nevoie de produse cosmetice naturale. Loredana Kaschovits și-a suflecat mânecile, a amestecat tot felul de ingrediente și a creat primul detergent natural. Apoi un săpun de rufe. Sunt 9 ani și o întreagă linie de produse de-atunci."

Citeste articolul →

ORA DE SIBIU - Luthelo – celebra săpunăreasă a Sibiului care a creat CLĂBUCII VINDECĂTORI (25.09.2015)

Loredana Kaschovits este o tânără care a ajuns să dezvolte o afacere din dorinţa de a trata dermatita atopică a copilului ei. A căutat soluţii naturale pentru această afecţiune şi, din una în alta, a descoperit reţete bio pentru săpunuri vindecătoare. Așa a luat naștere marca Luthelo.

Citeste articolul →

DELAZERO.RO - Rețeaua Învingătoarelor (29.11.2018)

Loredana Kaschovits este o Învingătoare. Face parte dintr-o rețea care se numește chiar așa, Rețeaua Învingătoarelor. Povestea ei scoate la iveală partea mai puțin văzută și relatată a violenței domestice.

Citeste articolul →

IQADS.RO - 4 speakeri noi la TEDxEroilor Mind The Gap (29.03.2018)

Când era mică și își însoțea părinții în vizite de familie lungi și plictisitoare, Loredana se refugia în băile gazdelor și își băga nasul în toate cosmeticele: le deschidea, le mirosea, le încerca pe pielea ei. În 2011, spiritul ei de antreprenor a transformat leacul de plictiseală din copilărie în leacuri pentru dermatita. Într-un moment de cumpănă, captivă într-o relație nesănătoasă / abuzivă și îngrijorată de sănătatea băiețelului ei Paul, Loredana a început să facă săpun în casă. Așa s-au născut cosmeticele naturale Luthelo.

Citeste articolul →

Business Review: Buy local – live local, a concept made in Sibiu (18.12.2017)

I left the question of what a modern craftsman is. I defined it as that person who uses specific tools, works slowly and meticulously, using traditional techniques, but who uses modern materials and a contemporary vision. Someone who wants to force his/her work and their craft to create a strong brand.After a half-year of observation – a natural conclusion about the new generation of artisans/ designer products is that they are absolutely essential to the contemporary design.

Citeste articolul →

Libertatea: O femeie, bătută de soț după ce a fost încurajată la „Acces Direct” să-l lase să-și vadă copiii (26.05.2021)

"Loredana Kaschovits, cofondatoarea Asociației Luthelo, un ONG care ajută victimele violenței domestice, a scris pe Facebook că urmările presiunilor făcute în emisiune au fost dramatice. Deși incidentul s-a petrecut cu câteva luni în urmă, cofondatoarea Asociației Luthelo a ales să facă public acest caz acum, pentru a trage un semnal de alarmă asupra urmărilor grave pe care un astfel de program TV le poate avea...".

Citeste articolul →

CorinaOzon.ro: În căutarea unui leac pentru copilul ei, o mamă a devenit săpunăreasă- Povestea Loredanei Luthelo (23.09.2014)

"Luthelo este permanenta îmbrăţişare a unei mame pentru copiii ei. Luthelo este Loredana Kaschovits, iar Loredana înainte de orice este mamă. Loredana este persoana care a transformat o necesitate, aceea de a-şi vindeca copilul, într-o pasiune. Iar pasiunea într-o afacere."

Citeste articolul →

Menu