Santal australian

69,00 RON

Ulei esential foarte apreciat, care se utilizeaza diluat, în aplicari pe piele, pentru reducerea inflamației, calmarea iritațiilor, ameliorarea acneei și atenuarea cicatricilor, pentru a combate stările de stres, anxietate, depresie, insomnie, precum și pentru inducerea stării de relaxare și încurajarea creativității. Poate ajuta în caz de greață, diaree, susține sistemul imunitar și poate ameliora durerile în gât.


Cantitate: 2 gr


Tara de provenienta: Australia


Va rugam sa aveti in vedere faptul ca uleiurile esentiale la 2 grame vin ambalate in sticlutele standard de 5 grame, asta insemnand ca produsul ocupa mai putin de jumatate din sticla. 

Cantitate
  Ultimele produse în stoc

INCI: Santalum spicatum

Prezentare: Lichid galben deschis, limpede, cu aromă dulce de lemn, cu note de top ușor amărui.

Uleiul de Santalum spicatum este produs în vestul Australiei din surse regenerabile, folosind practici etice și durabile ce nu pun în pericol această specie unică de santal.

Proprietăți terapeutice:

 • antidepresiv
 • afrodisiac
 • sedativ
 • cicatrizant
 • carminativ
 • expectorant
 • diuretic
 • tonic

Utilizări:

 • Cosmetică: diluat, în aplicații pe piele, pentru reducerea inflamației, calmarea iritațiilor, ameliorarea acneei și atenuarea cicatricilor
 • Aromaterapie: pentru a combate stările de stres, anxietate, depresie, insomnie, precum și pentru inducerea stării de relaxare și încurajarea creativității
 • Sistem digestiv: poate ajuta în caz de greață, diaree
 • Susține sistemul imunitar și poate ameliora durerile în gât

Sinergii speciale: piper negru, tămâie, cuișoare, lavandă, bergamotă, geraniu.

Date privind siguranța: non-toxic, non-iritant și non-sensibilizant. Cu toate acestea, este recomandat să efectuați un test cu 48 de ore înainte de prima utilizare a produsului ce conține acest ulei esențial. Aplicați produsul la încheietura cotului și așteptați timp de 48 ore. În cazul unor reacții neplăcute, nu folosiți produsul.

Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.

Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.

Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in urechi, in ochi sau pe conturul ochilor. In caz de contact accidental, aplicati mult ulei vegetal pentru a dilua uleiul esential si clatiti cu multa apa.

Uleiurile esentiale nu se injecteaza. Se recomanda a nu se inhala direct in caz de astm sau alergii respiratorii. Nu se recomanda inghitirea uleiurilor esentiale decat la recomandarea medicului. In caz de inghitire accidentala, inghititi cateva linguri de ulei alimentar si solicitati urgent ingrijire medicala.

Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante sau sensibilizante. Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 24 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii). Daca apar manifestari neplacute, nu utilizati uleiul respectiv.

Uleiurile esentiale nu se asociaza cu tratamentul medicamentos fara acordul medicului.

In general, uleiurile esentiale nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mai mici de trei ani, bolnavilor de epilepsie, persoanelor cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii. Este recomandabil ca utilizarea uleiurilor esentiale la copii sa se faca sub supraveghere medicala. 

Este recomandabil sa nu va expuneti la soare timp de 12 ore dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.

Dozajele si recomandarile de pe etichete sau de pe site-ul nostru sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului dumneavoastră.

2 gr

Nu sunt diponibile comentarii

Adaugă un review