• Preț redus
 • Salvează 15%
Ulei Anason Verde

Anason Verde

18,00 RON
15,30 RON Salvează 15%

Euforizant și antidepresiv, uleiul de anason verde conferă o aromă plăcută cosmeticelor și săpunurilor handmade în care este inclus.

Expira: aprilie 2021

***

Un ulei esențial polivalent, cu o aromă delicată, dulce, ierboasă ce echilibrează orice blend aromaterapeutic. Uleiul esențial de anason verde este folosit în special pentru sprijinul pe care îl acordă sistemului digestiv și pentru înlăturarea disconfortului menstrual. Totodată, poate ajuta expectorația, ameliorând simptomele din stările virale.

Cantitate: 5 gr.

Tara de origine: Egipt

Cantitate
  Ultimele produse în stoc

Uleiul esențial de anason verde are o aromă unică, delicată, caldă și radiantă, ce liniștește mintea și îi conferă calm și stabilitate. Uleiul esențial de anason verde reduce stările de tensiune și de oboseală  datorate muncii în exces. Mulți iubesc acest ulei pentru că îi ajută să își înfrângă emotivitatea și tendința de a se interioriza. Aroma uleiului esențial de anason verde echilibrează multe blend-uri terapeutice și se împletește plăcut cu cea a uleiurilor esențiale de fenicul, lavandă, cuișoare, portocală, cedru de Virginia, geranium și trandafir. 

***

Denumire botanică: pimpinella anisum

Prezentare: lichid incolor către galben pal

Aromă: caldă, ierboasă, aromatică, dulce, caracteristică, de anason

Notă olfactivă: de mijloc

Metoda de extracție: distilare la abur, din semințe

Cultură: organică

Țara de origine: Egipt

***

Proprietăți terapeutice:

 • Aroma caracteristică, de anason, a acestui ulei esențial este dată de prezența compușilor trans-anethole (care predomină) și methyl chavicol (într-o cantitate mai mică). Trans- anethole are o acțiune asemănătoare cu a estrogenului și, în plus, are proprietăți antiplachetare, vasorelaxante, motiv pentru care uleiul esențial  de anason verde ajută în stările de amenoree sau dismenoree (este emenagog). În acest scop, se poate combina cu ulei esențial de fenicul sau salvia sclarea. 
 • Datorită acestor proprietăți vasorelaxante, uleiul esențial de anason verde și este antitrombotic, antispasmodic și carminativ.
 • Semințele de anason sunt utilizate pentru a stimula și a ajuta sistemul digestiv, de aceea deseori apelăm la uleiul esențial de anason pentru a reduce problemele digestive. În acest scop, uleiul esențial de anason verde se poate combina cu uleiurile de ghimbir și de lămâie, într-un ulei vegetal, blend-ul urmând a se aplica pe zona abdomenului printr-un masaj blând.
 • Uleiul esențial de anason verde are proprietăți antiinflamatoare, și implicit, analgezice, fiind un ajutor fantastic în blend-urile terapeutice pentru ameliorarea durerilor și spasmelor musculare. 
 • Uleiul esențial de anason verde poate avea efecte antivirale și poate ajuta în lupta împotriva virusului Herpex Simplex II*
 • Expectorant, uleiul esențial de anason verde reduce vâscozitatea secrețiilor și este de real ajutor în combaterea congestiei respiratorii asociate virozelor. Se asociază, de obicei, cu salvia sclarea sau cu ghimbirul în blend-uri pentru inhalatorul nazal sau difuzorul de cameră.
Precauţii în utilizare:
 • Uleiul esențial de anason verde este contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mai mici de 5 ani, persoanelor cu endometrioza, epilepsie, insuficiență renală, cancere estrogeno-dependente, diabet, probleme de coagulare a sangelui.
 • În aplicatiile topice (pe piele), se foloseste in diluții de maxim 2,4%. 
 • Ca regulă generală atunci când utilizați pentru prima oară un ulei esențial, efectuați un test cu 48 de ore înainte de prima utilizare a produsului ce conține acest ulei esențial. Aplicați produsul la încheietura cotului și așteptați timp de 48 ore. În cazul unor reacții neplăcute, nu folosiți produsul.Nu se aplică pur pe piele; se folosește numai diluat într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic.
 • Feriți contactul cu ochii și mucoasele, nu inhalați direct dacă aveți astm sau alergii respiratorii, nu înghițiți fără recomandarea unui medic.
 • Nu lăsați la îndemâna copiilor
 • Păstrați la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Are tendința să cristalizeze la temperaturi joase (de ex la frigider).

 

*Consultați medicul dacă doriți să folosiți uleiurile esențiale în scop terapeutic. Citiți cu atenție precauțiile de utilizare a uleiurilor esențiale înainte de a le folosi. Informațiile prezentate mai sus nu constituie sfat medical, și nu sunt scrise cu intenția de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni boli.

Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.

Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.

Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in urechi, in ochi sau pe conturul ochilor. In caz de contact accidental, aplicati mult ulei vegetal pentrua dilua uleiul esential si clatiti cu multa apa.

Uleiurile esentiale nu se injecteaza. Se recomanda a nu se inhala direct in caz de astm sau alergii respiratorii. Nu se recomanda inghitirea uleiurilor esentiale decat la recomandarea medicului. In caz de inghitire accidentala, inghititi cateva linguri de ulei alimentar si solicitati urgent ingrijire medicala.

Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante sau sensibilizante. Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 24 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii). Daca apar manifestari neplacute, nu utilizati uleiul respectiv.

Uleiurile esentiale nu se asociaza cu tratamentul medicamentos fara acordul medicului.

In general, uleiurile esentiale nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor mai mici de trei ani, bolnavilor de epilepsie, persoanelor cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii. Este recomandabil ca utilizarea uleiurilor esentiale la copii sa se faca sub supraveghere medicala. 

Este recomandabil sa nu va expuneti la soare timp de 12 ore dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.

Dozajele si recomandarile de pe etichete sau de pe site-ul nostru sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului dumneavoastră.

 

 

5 gr

Nu sunt diponibile comentarii

Adaugă un review