Ulei esential salvie

Salvie

19,00 RON

Salvia Sclarea Oil 

În Evul Mediu, prima scoala medicala, din Napoli, a emis un aforism care insumeaza proprietatile salviei - "Cum este posibil ca un om sa moara cand are salvie ce creste in gradina?" Numele salvie provine din latinescul "salvere" însemnând o salvă, aceasta fiind cea mai sacră latinică, iar folclorul o menționează că "o planta ce vindecă și salvează".

Tara de origine: Franta

Cantitate: 5 gr

100% natural, pur, obținut prin distilarea partilor aeriene ale plantei.

Un ulei esențial cu valoare terapeutică recunoscută este remarcat pentru ameliorarea diverselor probleme cutanate. Este ideal in compozitii cosmetice pentru ten gras, acneic, pentru par cu matreata si ca ingredient in deodorante naturale.

Proprietati ale uleiului esential de salvie:  cicatrizant, ajuta la eliminarea celulitei (lipolitic), regleaza procesul de transpiratie

Proprietăți organoleptice : lichid limpede, incolor spre galben deschis, cu miros caracteristic, condimentat, camforat. 

Recomandat pentru:  cicatrici. infectii ale pielii. tratarea celulitei, reglarea transpirației excesive 

Mod de păstrare : la loc uscat, ferit de lumină și căldură 

Precauții specifice utilizării:

A se utiliza cu prudenta, pe o perioadă scurtă de timp. Contine alfa-thujone, componenta neurotoxica. 

Interzis femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor, bolnavilor de epilepsie si persoanelor cu probleme grave de sanatate.Interzis uzului intern, cu exceptia cazului in care este recomandat de un medic.

Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.

Nota : Acest ulei esențial este destinat exclusiv uzului cosmetic. Consultați medicul dacă doriți să folosiți uleiurile esențiale pentru scopuri terapeutice. Citiți cu atenție precauțiile de utilizare a uleiurilor esențiale înainte de a le utiliza. Informațiile prezentate mai sus nu constituie sfat medical, ci sunt rezultatele studierii unor lucrări de aromoterapie.

Precauții generale în utilizarea uleiurilor esențiale

  • Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.
  • Este interzis să se folosească pe mucoase, în ochi sau pe conturul ochilor. 
  • A nu se folosi direct pe piele, nu se injectează, nu inhala sau inghiti.
  • Este de asemenea interzis a se asocia uleiurile esențiale cu medicamente.
  • Se interzice a se folosi de către femeile însărcinate sau care se hrănesc, copiii mai mici de trei ani, bolnavii de epilepsie, persoanele cu probleme grave de sănătate sau cu alergii respiratorii.
  • Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar diluate în uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante pentru pielea sensibila.
  • Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizare pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul care contine esentialul ulei pe o portie mica si asteptati 48 de ore pentru a observa eventualele reactii adverse ale pielii).
  • Este recomandabil să nu expuneți la soare după utilizarea uleiurilor esențiale, respectiv a produselor pe care le conțin, deoarece unele dintre acestea sunt fototoxice.
  • Dozajele și recomandările de pe etichete sunt cu titlu informativ și nu se substituie sfatului medicului dumneavoastră.
5 gr

Nu sunt diponibile comentarii

Adaugă un review