Bicarbonat de sodiu 1 kg

15,00 RON

Un ingredient versatil cu multiple intrebuintari in curatenie si cosmetica

Util în ajustarea pH-ului compozițiilor cosmetice și realizarea bilelor efervescente, pastelor de dinți Sa vedem cum il putem utiliza:

 1. O linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la mentinerea prospetimii acestora pe termen lung.
 2. Un recipient mic cu bicarbonat pus înfrigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.
 3. Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc şi se fierb pensulele.
 4. Insecte precum furnicile sau gandacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei.
 5. Vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acţioneze o oră şi apoi se clăteşte.
 6. Mirosul de ţigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă.
 7. Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iese mult mai uşor cu puţin bicarbonat. Pulverizati si putin otet si curatarea va fi ca in reclame.
 8. Culoarea covoarelor prinde viaţă iar praful din ţesătură dispare dacă presari puţin bicarbonat, freci uşor, laşi să acţioneze o oră şi apoi aspiri.
 9. Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi uşor îndepărtate cu bicarbonat. Se pune o ceaşcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acţioneze şi se toarnă cca 1 l otet incalzit. 
 10. Mirosurile deranjante ale încălţămintei dispar dacă presari puţin bicarbonat seara şi laşi până dimineaţa. 
 11. Piatra depusă pe obiectele sanitare (bateriile de duş sau chiuvetă) dispare dacă freci cu o lavetă şi puţin bicarbonat, apoi clăteşti cu apă rece. 
 12. Amestecul de apă şi bicarbonat este eficient şi pentru curăţarea geamurilor şi oglinzilor.
 13. Bicarbonatul în apă fiartă are efect dezinfectant şi poate fi folosit pentru a steriliza biberoanele bebeluşului.
 14. Doua linguri adaugate direct in compartimentul de spalare, atunci cand folosim ca si detergent nucile de sapun.
 15. Pentru o albire 100% naturala, aplicati inainte de culcare pe fiecare dinte tinctura de propolis, iar dimineata periati cu bicarbonat.
1000 gr
eficient!
5/5

L-am folosit (printre altele) pe o bluzita de bumbac subtire, alba, cu maneca scurta (alea se pateaza cel mai tare, pentru ca se strange maneca subrat si se freaca de piele, deci absoarbe cam tot) care avea pete de transpiratie si deodorant care nu mai ieseau cu nimic. Nu o mai purtasem de ceva timp din cauza asta, dar serviciul imi impune tinuta alb-negru asa ca am nevoie de ea.<br /> Am pus bluzita la inmuiat peste noapte, in apa calda spre fierbinte, cu 2 linguri de inalbitor si 1 lingura de detergent. A 2-a zi am frecat putin petele si am bagat bluza la masina, program scurt, iar peste detergent am pus si o lingura de inalbitor. <br /> Dupa ce am repetat de 2 ori operatiunea, am observat ca petele acelea vechi au disparut. <br /> Chiar daca a stat peste noapte la inmuiat, inalbitorul nu a afectat tesatura. Poate fi folosit cu incredere, mai putin pe tipurile de tesatura precizate de Loredana in "prospect". :)

Laura C, 21-01-2016

Adaugă un review