cos  

Cosul dvs. este gol

Transport 0.00 lei
Total 0.00 lei

Finalizeaza comanda

Cumpara de inca 199 de lei pentru transport gratuit

Voucher reducere 5%
Transport gratuit la comenzi peste 199 lei

Newsletter

Ulei esential cimbru

Ulei esential cimbru

Thymus Vulgaris Flower/Leaf Oil

 

Uleiul esential de cimbru alb este un puternic antiseptic, antibacterian cu spectru larg, antifungic si antiinflamator pentru piele. In plus, unele cercetari stiintifice indica posibilitatea ca acesta sa stopeze caderea parului in caz de alopecia areata, ceea ce-l face extreme de util in produsele destinate ingrijirii parului.

per 5 ml

12.00 lei

100% natural, pur, obtinut prin distilarea frunzelor si a florilor.

Proprietati ale uleiului esential de cimbru:

- antibacterian, antiparazitar, fungicid

- antiseptic general puternic, antiseptic cutanat eficient

- antiviral, intareste imunitatea

- revigorant, stimulant, tonic general

Indicatii:


- Creme pentru ameliorarea acneei

- Creme pentru tratarea micozelor si dermatozelor infectioase 

- Unguente pentru ameliorarea durerilor de reumatism

- Ingredient al parfumurilor barbatesti


Proprietati organoleptice: lichid clar, galbui catre galben inchis, cu miros caracteristic, de cimbru.


Precautii in utilizare:

Ulei dermocaustic, se foloseste numai diluat într-un ulei vegetal sau intr-un produs cosmetic (max 5% ulei esential in total ulei vegetal). Nediluat, poate provoca iritatii cutanate, mai ales in cazul pielii sensibile.Ulei foarte puternic, a se folosi cu moderatie.

Contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Contraindicat copiilor mai mici de 6 ani.

A nu se lasa la indemana copiilor.

A se feri contactul cu ochii și mucoasele.


Efectuați un test cu 48 de ore inainte de prima utilizare a produsului ce contine acest ulei esential. Aplicati produsul la incheietura cotului si asteptati timp de 48 ore. In cazul unor reactii neplacute, nu folositi produsul.


Nota: Acest ulei esential este destinat exclusiv uzului cosmetic. Consultati medicul dacă doriti sa folositi uleiurile esentiale in scop terapeutic. Cititi cu atentie precautiile de utilizare a uleiurilor esentiale inainte de a le folosi. Informatiile prezentate mai sus nu constituie sfat medical, ci sunt rezultatul studierii unor lucrari de aromoterapie.


Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.

Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in ochi sau pe conturul ochilor. 

A nu se folosi direct pe piele, a nu se injecta, inhala sau inghiti.

Este de asemenea interzis a se asocia uleiurile esentiale cu medicamente.

Se interzice a se folosi de catre femeile insarcinate sau care alapteaza, copiii mai mici de trei ani, bolnavii de epilepsie, persoanele cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii.

Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante pentru pielea sensibila.

Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 48 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii).

Este recomandabil sa nu va expuneti la soare dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.

Dozajele si recomandarile de pe etichete sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului dumneavoastra.

Thymus Vulgaris Flower/Leaf Oil

Thymus vulgaris este forma cultivata a lui Thymus serpyllum (cimbrul salbatic).  Nu se cunoaste cu exactitate de unde provine aceasta denumire data plantei. Unii autori considera cuvantul “Thymus” ca venind de la cuvantul grecesc “thumon”, adica o planta folosita de vechii greci in timpul ceremoniilor religioase in loc de tamaie. Altii autori cred ca numele indica felul in care creste planta, intinzandu-se pe pamant ca un sarpe.

Cimbrul este o planta perena originara din bazinul mediteranean iar civilizatiile ce au inflorit in antichitate in aceasta zona, romanii, grecii si egiptenii, s-au folosit din plin de calitatile lui terapeutice, aromatice si culinare.

Nu exista comentarii.

Doar utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

22 Produse similare: