cos  

Cosul dvs. este gol

Transport 0.00 lei
Total 0.00 lei

Finalizeaza comanda

Cumpara de inca 199 de lei pentru transport gratuit

Transport gratuit la comenzi peste 199 lei

Newsletter

Ulei esential scortisoara

Ulei esential scortisoara

 

Cinnamomum Zeylanicum Oil 

Uleiul de scortisoara are o nota puternica si o aroma picanta. Acesta este foarte util pentru persoanele care se simt obosite sau slabite. Stimuleaza atat mintea cat si corpul si este eficient in tratarea problemelor legate de stres.

12.00 lei

Atentie: Ultimele produse in stoc!

100% natural, pur, obtinut prin distilarea la abur a scoartei.


Proprietati:

  • tonic general
  • favorizeaza circulatia sanguina, hiperemia
  • antiviral, antiseptic, antifungic, antibacterian
  • afrodisiac 


Utilizari:

  • pentru a combate stările de depresie, somnolenta, in combinatie cu alte uleiuri esentiale
  • pentru masajele anticelulitice, de activare a circulatiei sanguine, intotdeauna diluat in uleiuri si unturi vegetale 


Proprietati organoleptice:

Culoare: lichid clar, galben-maroniu.

Miros: puternic, cald, caracteristic de scortisoara.


Principalii constituenti biochimici conform gaz-cromatografiei: cinnamic aldehyde 68.16%.

Densitate:1,048.


Precautii speciale in utilizare:

Contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza

Contraindicat copiilor mai mici de sase ani

Contraindicat a se utiliza nediluat (dermocaustic). Se folosește numai diluat intr-un ulei vegetal sau intr-un produs cosmetic (aproximativ 2 picaturi de ulei esential la 10ml de produs). Nediluat, poate provoca iritatii cutanate, mai ales pentru pielea sensibila.

A nu se lasa la indemana copiilor.

A se feri contactul cu ochii si mucoasele.

Efectuati un test cu 48 de ore inainte de prima utilizare a produsului ce contine acest ulei esential. Aplicati produsul la incheietura cotului si asteptati timp de 48 ore. in cazul unor reactii neplacute, nu folositi produsul.

 

Mod de pastrare: la loc uscat, ferit de lumina si caldura.

Nu lasati la indemana copiilor.


Nota: Acest ulei esential este destinat exclusiv uzului cosmetic. Consultati medicul dacă doriti sa folositi uleiurile esentiale in scop terapeutic. Cititi cu atentie precautiile de utilizare a uleiurilor esentiale inainte de a le folosi. Informatiile prezentate mai sus nu constituie sfat medical, ci sunt rezultatul studierii unor lucrari de aromoterapie.


Precautii generale in utilizarea uleiurilor esentiale

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si trebuie utilizate cu moderatie si precautie.

Este interzis sa se foloseasca pe mucoase, in ochi sau pe conturul ochilor. 

A nu se folosi direct pe piele, a nu se injecta, inhala sau inghiti.

Este de asemenea interzis a se asocia uleiurile esentiale cu medicamente.

Se interzice a se folosi de catre femeile insarcinate sau care alapteaza, copiii mai mici de trei ani, bolnavii de epilepsie, persoanele cu probleme grave de sanatate sau cu alergii respiratorii.

Uleiurile esentiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate in uleiuri vegetale. Chiar si diluate in uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante pentru pielea sensibila.

Recomandam efectuarea unui test inainte de utilizarea pe o suprafata mai intinsa a pielii (folositi produsul ce contine uleiul esential pe o mica portiune si asteptati 48 de ore pentru a putea observa eventualele reactii negative ale pielii).

Este recomandabil sa nu va expuneti la soare dupa utilizarea uleiurilor esentiale, respectiv a produselor ce le contin, intrucat unele dintre ele sunt fototoxice.

Dozajele si recomandarile de pe etichete sunt cu titlu informativ si nu se substituie sfatului medicului dumneavoastra.

Cinnamomum Zeylanicum Oil

Acest copac ce poate creste pana la inaltimea de 18m se presupune ca isi are originea in China sau Burma, insa in prezent este cultivat in multe tari tropicale. Scortisoara provine din coaja copacilor tot timpul verzi, ce imprastie o aroma puternica si picanta. In China este mentionata cu 2700 iHr., cand era prescrisa pentru o multime de afectiuni; de asemenea, era utilizata in Egiptul antic impotriva epidemiilor.

 

Cand copacul are aproximativ 6 ani, scoarta este indepartata in fasii lungi si apoi lasata sa se usuce la soare; aceasta operatiune este desfasurata o data la 2 ani, iar copacul poate continua sa produca scoarta pentru inca 200 de ani. 

 

Uleiul esential este obtinut prin distilare; principalul constituent al acestuia este aldehida cinamica (65-75%) ce confera efectul de incalzire specific si puternice proprietati antiseptice. In prezent, uleiul esential de scortisoara este un ingredient favorit in producerea cosmeticelor si a sapunurilor.

Comentariu
Scorțișoară
10/19/2016 Derecichei S.
Ca orice mare iubitor al scorțișoarei am fost foarte entuziasmata sa cumpăr acest produs și sunt fericita sa afirm ca mi-a depășit toate așteptările! Mirosul e extraordinar. Recomand cu multa căldură!

Doar utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

22 Produse similare: